woensdag 14 maart 2018

Als mensen je benadelen

Want ik weet dat dit mij tot zaligheid strekken zal, door uw gebed en de ondersteuning van de Geest van Jezus Christus. Overeenkomstig mijn reikhalzend verlangen en hoop, dat ik in geen enkel opzicht beschaamd zal worden, maar dat in alle vrijmoedigheid, zoals altijd, Christus ook nu groot gemaakt zal worden in mijn lichaam. Of het nu door het leven is of door de dood. Filippenzen 1:19-20
Paulus wist dat het lijden dat hem door anderen aangedaan werd, of dat nu fysiek, emotioneel of mentaal was, dat dat hem dichter bij zijn doel zou brengen. God zou niet toelaten dat het voor niets gebeurde en dat hij zich ervoor zou moeten schamen, maar zou het gebruiken om hem te kneden en te vormen om hem meer op Jezus te laten lijken. Bovendien zorgde het ervoor dat Paulus zijn blik op God bleef richten en dicht bij Hem bleef. Zijn focus bleef scherp. Het zicht bleef helder.

Ik vind dat nog wel eens lastig. Mijn blik vertroebelt al gauw als ik alleen al denk dat mensen me geen aandacht waardig keuren. En als er een dag is dat iedereen op me zit te mopperen, zul je me niet zo gauw horen zeggen dat ik weet dat dit mij tot zaligheid zal strekken! Wat kan ik nog veel van Paulus leren! Hij heeft maar één groot verlangen en dat is dat Christus groot gemaakt zal worden! En hij gaat nog een stapje verder door te zeggen dat het hem om het even is of dit door zijn leven of door zijn sterven zal gebeuren.
Heer, ik wil mij bekeren van het zoveel bezig zijn met mezelf, met mijn reputatie, met mijn gelijk. Mijn hoop en mijn verlangen zijn dat U groot gemaakt zult worden, ook door mijn lichaam in leven en sterven. Daar wil ik aan denken als mensen mij benadelen of lelijk tegen me doen. U zult mij nooit beschaamd laten staan! Wat heerlijk! Dank U voor de ondersteuning van Uw Geest! Amen!

1 opmerking:

  1. O dat herken ik zo. Hoe moeilijk ik het vind om niet terug te doen wat een ander mij aan doet. Ik ben ook in proces. Mooi om dit zo te lezen. Gods Geest helpt. Ook hierin mag ik God volgen. Niet zelf voor Hem uitrennen. Achter en met Hem zijn wij altijd veilig! Mooi dat je dit deelt..

    BeantwoordenVerwijderen