vrijdag 3 februari 2017

Het eerste bord is 'Mission'

Even een plannetje bedacht wat ik met deze blog ga doen. Op Pinterest heb ik zoveel borden, ik ga de komende tijd van elk bord de mooiste pins aan jullie laten zien en daar iets bij vertellen.

Het eerste bord is 'Mission', kijk maar even mee:

Missions exists because worship doesn't. –– John Piper:

Deze pin had ik al gevonden, maar vandaag kwam ik precies deze zin tegen in de les van mijn zoon. Hij doet een DTS in Australië. Hij is zo enthousiast, we krijgen allemaal appjes in onze gezinsapp over van alles wat hij mee maakt. Vandaag vertelde hij dit:
'Vandaag hadden we evangelisatie en toen gingen we daarvoor bidden en had ik een plaatje in mijn hoofd van een wat oudere man die heel eenzaam op een bankje zat, dat vertelde ik tegen degene met wie ik samen liep en toen kwamen we op een punt en hij zei laten we hier naar toe gaan, ik voelde dat we de andere kant op moesten en toen deden we dat en na 2 minuten lopen in die richting zat daar een wat oudere man helemaal alleen vogels te voeren, duiven op zijn hand enzo en toen liep ik naar hem toe en ging met hem praten, was een heel mooi gesprek. Hij was moslim uit Irak en is ook een keer in de kuip geweest voor een Koerdisch feest, aan het eind mocht ik voor hem bidden.'
"Do not have your concert first, and tune your instruments afterward. Begin the day with God." (Hudson Taylor):  

Het spoort me aan om eerst God te zoeken en naar Hem te luisteren voordat ik ergens naar toe ga of iets onderneem. Hoewel ik zelf nooit echt 'beelden' zie, gebeurt het wel dat ik 'zomaar een gedachte krijg'. Vaak heb ik wel een aanmoediging nodig om mijn gedachten wat bewuster te onderzoeken en serieus te nemen en dat geldt ook voor wat ik net die dag in de Bijbel lees. 

"In verses 57 Isaiah shows us the desperate attempts of the nations to persuade…:

Wil je een paar mooie blogs lezen van zendelingen? Er is zojuist een kersverse zendeling in Papoea aangekomen om daar les te geven aan een klasje Nederlandse kinderen. Hier kun je meelezen!
Een Nederlands gezin in Senegal houdt ook een blog bij, neem hier eens een kijkje!

Weten jullie er nog meer?

There are 3,800 unengaged, unreached people groups left in the world.  That means that these tribes have no one telling them about Jesus.  Embrace is a challenge issued by the International Mission Board for individual churches to adopt one of these groups.  Our church has committed to reach the Eastern Yagnobi tribe of Tajikistan.:

Mijn volgende blog gaat over het pinbord 'Citylife'!


1 opmerking: