zaterdag 4 februari 2017

Citylife

Ik weet niet beter dan het stadse leven. Ben er geboren, getogen, getrouwd en nooit uit weggegaan. Ik houd van de lichtjes aan de waterkant in het donker op de brug en van de markt in het centrum. Van de grote bibliotheek en de fijne parken en de grote hoeveelheid speeltuinen voor de kinderen. Ik houd van de haven, de slootjes, van de meertjes waar we 's zomers in zwemmen en de grote gebouwen waar ik langs hardloop. De scholen, de winkels, het ov, de kerken, ziekenhuizen, zwembaden.. zo'n beetje alles is op loopafstand. Maar dat zou me allemaal niet zo'n grote moeite kosten om achter me te laten als we uit de stad zouden vertrekken. Het zijn de mensen uit zoveel verschillende landen, volken en talen, die ik het meest zou gaan missen...denk ik. Maar daar ga ik het nu niet over hebben. Ik durf nog niet zo goed zomaar foto's van mensen te maken.

 :

Tijdens een van m'n laatste hardlooprondjes maakte ik allemaal foto's. Deze blog geeft me net een zetje om de foto's ook op Pinterest te zetten. Zulke vreemde vormen van gebouwen vind je veel in de stad.

 :

Langs het water heel veel vlaggen, ik heb ze nooit geteld.

 :

De watertaxi. Jaren geleden zijn we een keer met de watertaxi geweest, dan ding scheert keihard over het water, superleuk!

 :

Het bruggenrondje is favoriet! Lekker langs het water.

 :

Dit bruggetje hangt vol met slotjes. Geliefden hangen het daarop met hun naam erin gekerfd en gooien de sleutel in het water!

 :

Het is nog niet zo lang geleden dat ik dat voor het eerst zag. Zo kom je in de stad altijd wel iets nieuws tegen. Saai is het in ieder geval nooit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten