zaterdag 16 juli 2016

Daar in die tuin

Niet één organisatie die de afschuwelijke aanslag in Nice heeft opgeëist! Terwijl ik daar al uitlopend van een rondje hardlopen over zit te mijmeren, vraag ik me af of Jezus zou zeggen: ‘Ik eis deze aanslag op!' Het komt misschien een beetje ongelukkig over misschien. Het is ook niet in die zin dat Hij het brein en de initiatiefnemer zou zijn van dit gebeuren. Maar de gedachte komt bij me op als ik Hem zie daar in die tuin, zijn zweet is bloed geworden.Dit is nog maar één van de vele redenen, waarom Zijn gebed of deze beker aan Hem voorbij mocht gaan, niet werd verhoord. Ik vind het nogal wat! De hele verantwoordelijkheid van deze aanslag, alle gevolgen die het heeft voor de overlevenden, het verdriet, de rouw, de gebrokenheid, maar ook de wraakzuchtige boosheid van de menigte , Hij heeft het meegenomen op Zijn schouders. Hij werd behandeld alsof Hij het zelf gedaan had!

Jesus Christ in the garden stand on Isaiah 53!:

Na 1 dag is Nice alweer op de achtergrond geraakt en staan de spotlights op Turkije gericht. Opnieuw zoveel doden.
In de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen.
Johannes16:33

Als kind van God leef je in een koninkrijk waar geen enkele poging tot een staatsgreep kans van slagen heeft! Dat geeft moed en bied perspectief! En juist daarom kunnen we onverschrokken strijden tegen onrecht, haat, vernieling en leugen en mogen we onze tranen de vrije loop laten en mee lijden. Met onze ogen gericht op Jezus, daar in die tuin, daar aan dat kruis, daar in dat graf en hier in mijn binnenste: als Overwinnaar!
Artwork from the Church History Museum Collection on the Atonement of Jesus Christ - Gethsemane, Crucifixion, Resurrection:

2 opmerkingen: