woensdag 6 april 2016

Da's pas leven! (2)

Matthew 6:6:

Het is natuurlijk een mooi plan om zo'n gemeenschapshuis te beginnen, maar er komt nog heel wat bij kijken. Er is bijvoorbeeld een groot huis voor nodig. En dat kwam er!
Theo & Rieneke Visser, oprichters van de ICF en toen ook voorgangersechtpaar van deze gemeente, waren met dit hele idee gekomen. Op een avond knielden zij neer voor de bank en brachten opnieuw het hele proces, wat inmiddels op volle toeren draaide, voor Gods troon. Ook het huis wat nodig was werd voor God neergelegd. Het was zo mooi om te horen dat er de volgende dag, precies op de plek waar zij waren neergeknield, iemand op de bank zat, die vertelde het hele huis te willen kopen voor dit doel.
Dat was een bemoediging van groot formaat! Hierdoor kon mijn man één dag minder gaan werken en was er genoeg inkomen om te voorzien in alle dagelijkse behoeften, zonder daar iets voor te hoeven vragen.

Dit is het huis wat gekocht werd en waar we een deel van ons leven en hart aan zijn kwijtgeraakt. Het moet daar nog ergens liggen...:) Het huis had beneden ook nog een verdieping, waardoor het 5 lagen had. We dachten dat we er klaar voor waren!In deze serie haal ik mooie en minder mooie gebeurtenissen op, die we meemaakten in het Brandpunt. We vormden daar met twee singles een team en hadden ruimte voor nog 4 mensen die nog maar pas tot geloof waren gekomen. In de gemeente zagen we dat deze mensen vaak terugvielen, daarom wilden we ze een plek bieden, waar ze in alle rust en eenvoud met anderen Jezus konden volgen en er niet alleen voor zouden staan. Daarnaast was er nog ruimte voor 2 mensen die noodopvang nodig hadden en dat komt in een stad als Rotterdam regelmatig voor! Verder was ons huis altijd open voor mensen uit de buurt en uit de gemeente. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten