woensdag 20 april 2016

Da's pas leven! (14)


 :

Niet alleen kwamen er mensen uit de buurt. Ook gemeenteleden wisten ons huis te vinden. De ICF was in die tijd verdeeld in zo'n 4 homegroups, bijbelstudiegroepen. Al deze groepen kwamen eens in de twee weken in het Brandpunt bij elkaar. We begonnen met zingen en gebed en verspreidden ons dan door het hele huis. Het was een goede tijd, we genoten van elkaar en van het leven!

Wij zelf als gezin waren nog betrokken bij de gemeente waaruit de ICF is ontstaan. Een grijzende gemeente met niet meer dan 30 leden, waarvan er nog maar 15 in de kerk kwamen. We hebben geprobeerd om deze gemeente weer nieuw leven in te blazen, door de diensten wat laagdrempeliger te maken, maar ook door samen te bidden. Regelmatig kwamen we daarvoor samen in het Brandpunt. Ook dat was een goede tijd samen. Onze harten klopten voor deze mensen, voor dit huis, voor God! Het bruiste van leven!

In de periode dat we in het Brandpunt woonden, volgde ik de 'Grote Opdracht School' van stichting Agapé. Dat was echt mijn uitje! Ook haalde ik mijn rijbewijs, waardoor ik ons een stuk makkelijker kon verplaatsen.

Een keer in de maand hielden we een grote schoonmaak met alle bewoners van het huis. Op zaterdagochtend. We haalden wat lekkers voor bij de koffie en gingen flink aan de slag. 's Middags gingen we dan met z'n allen ergens heen, wat voor iedereen leuk was, naar het strand ofzo.

Om beurten hadden we de tafelleiding voor het eten. En ook 's avonds probeerden we dagelijks de dag met elkaar af te sluiten, elkaar te bemoedigen en te onderwijzen vanuit Gods Woord.

Natuurlijk hadden we ook meningsverschillen en irriteerden we ons af en toe aan elkaar. De goedbedoelde opvoedingsadviezen die we kregen, vielen vaak helemaal verkeerd. De rustmomenten werden vaak verstoord door noodgevallen. Maar ik kwam vooral mezelf tegen! Wat leer je jezelf in zo'n huis goed kennen!

I like this photo because it is not been captured directly on the face but actually in the mirror. I like the depth of field created in this photo and the emotion on the models face.:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten