dinsdag 19 april 2016

Da's pas leven! (13)

White Wings - Chapter One - #wattpad<<Not my story, but cool pic:

Het ging bergafwaarts met hem, op zo'n dusdanige manier, dat hij op een kwade dag in de cel was beland. Dat was het gezegende moment dat hij tot inkeer kwam en wist dat hij zo niet verder kon. Zijn leven stond in het teken van drank en gebroken relaties. Vraag me niet hoe hij bij ons terecht is gekomen, maar blijkbaar scheen het een goede plek om even op verhaal te komen. Hij kwam binnen als een bevende, verwarde man die een erg vermoeide indruk maakte. Dat een alcoholist van het ene op het andere moment geen druppel drank meer gebruikt, is natuurlijk heel goed! Maar dat bracht wel met zich mee dat hij zomaar ineens toevallen kon krijgen, lijkend op epileptische aanvallen. De waarden in zijn bloed en van zijn lever waren zo ongezond, dat dat nog een lang verhaal zou worden voordat hij genezen zou zijn, als dat al zou gebeuren.

Als de dag van gisteren herinner ik mij m'n teleurstelling, toen hij net op het moment dat K en ik een zeldzaam avondje uit hadden gepland, zo'n toeval kreeg. Daar ging onze avond samen...waar ik naar snakte!

Hij vond het gezellig in huis, fleurde langzaam op, ging met ons mee naar de kerk en werd geraakt door het 'echte' wat hij daar en ook in huis proefde. Langzaam maar zeker zagen we hem veranderen van een échte atheïst, naar een wankelende atheïst, die uiteindelijk de behoefte voelde God in zijn leven te betrekken. Een bezoek aan de huisarts leerde hem dat de toegebrachte schade aan zijn lever zich abnormaal snel herstelde. Uiteindelijk vond hij een huisje, waarna hij het Brandpunt weer verliet.

Metamorphosis by Dawna Moore on 500px:

We hoorden niets meer van hem. En eigenlijk, eerlijk, vonden we dat alles veel te 'makkelijk', te 'succesvol' en te snel was gegaan. Was dit echt? Was dit blijvend? Jaren later, toen wij allang niet meer daar woonden, belde Theo op en zei: 'Je raadt nooit wie ik hier thuis heb?' Dat was deze man dus! Ze kwamen samen naar ons toe. Hij vertelde dat het heel goed met hem ging. Hij had een gemeente gevonden en was gedoopt... Wat is God goed voor ons geweest! Om deze twijfel weg te nemen en de eer aan God te herstellen! Wat een vreugde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten